Julmysigt i lägenheten...

( lite i alla fall )


Lägg ner!

Snälla söta rar tjejer, lägg ner! Varför ska alltid tjejer blanda sig i varandras problem. Det är en så typisk tjejsak och de är så fjantigt egentligen.
Jag ska slå dig, du är dum, de är fel på dig, dina vänner är inga vänner att ha, du äalsk, r fslampa m.m.. Är just vad vi kallar varandra och de är så himla hemskt egentlige, lös allt på ett vanligt sätt. Prata face to face istället för över msn, sms ja allt vet ja vad. Ta ett lugnt och sansat samtal så kan alla bli vänner i stället. Nu ska jag inte sitta här och tro att jag är den som vet allt heller som antagligen vissa känner. Men så är de inte. Jag tycker bara de blir för mycket. Eller är jag ensam om de? Vi börjar på att bli stora nu, så varför inte bara lägga ner?

Första advent!

Ja då var de redan första advent och de är ingen snö än... Blir självklart lite less på de, men ingen kan stoppa mig för att göra de mysigt ändå.
Ska nu pyssla lite och göra fint här hemma i lägenheten. :) Ni ska få se sen va fint vi kommer få de, men allt är ju så klart inte med än från torsby ^^

FREEEDAGSMYS!

Idag kan man verkligen säga fredagsmys trotts en seg Ida. Hade kvälls besök igår och det var riktigt trevligt. Blev kanske lite sent men de gör då ingeting. Kom till skolan idag och började dagen med att se på film. Skönt! Sen var de klassråd och sist prov. Allt kändes bra och jag bara längtade hem till Torsby hela tiden, hem till min Johan!
Efter skolan blev det stan en sväng och då hittade jag den perefekta adventsstaken som jag och Julia ska ha. Köpte mig även ett par tights och två par strumpbyxor. Lite behövliga saker helt enkelt.
Åkte med 2 tåget och hade mycket fint sälskap hem så resan gick fort. Hämtades upp av Johan, vi köpte mat och sen bara njöt jag av att få se honom igen. 5 dagar känns verkligen som en evighet om jag ska vara ärlig. Vi har väl kollat på idol och haft fredagsmys. Det är gillat av mig.
Jag ska snart gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt till morgonen. Dags för tävling med våra söta små barn, ska bli spännande att se om dom kan.
Kommer kanske någon bild i morgon :)
Puss:*

Torsdag

Då är det faktiskt snart helg igen, gud vad fort allt går! Denna veckan har jag mest pluggat, haft ångest, saknat Johan och älskat att va i skolan med mina vänner! I alla fall, idag har jag varit i skolan och gjort ganska bra ifrån mig. Har haft idrott och rört på fläsket, haft datorkunskap och matte. Efter skolan gick jag och handlade eftersom min kära sambo hade glömt bort att vi behövde det så fick jag gå själv. Jag fick vänta på bussen bredvid någon som rökte och de är inte hälsosamt och så stod det barn där också, små barn. Sen stannade inte bussjäveln där jag ville heller, antagligen tyckte han att jag behövde motion eller så hade han en dålig dag och var bara tvungen vara dum emot en ungdom som var ensam, bärde en matkasse och är mörkrädd. Så fick gå en bra bit, blev väl lite agresiv. Men när jag kom hem hade Julia städat och börjat med maten så då blev allt lite bättre. Vi åt tacos och mös med våran nya mysiga lampa. Den är verkligen super fin, julmysig och allt!
Så vi åt upp tacosen och sen åkte Julia på träning och jag på utveklingsamtal med pappsen. Inte så mycket att klaga på hade han väl Stellan. Men jag ska väl få lite extra hjälp i engelskan om jag är snäll. De kan väl vara ganska behövligt, har aldrig tänkt på att jag är så kass fören nu. Lite konstigt, men aja så är de. Bara att käpa vidare dom sista åren nu. Åkte hem och sätte mig och pluggade så nu har jag skrivit 26 frågor själv och svar till dom, Elin som sa att de var ett bra sätt att plugga på, så varföte inte pröva? Snart klar med alla dom i alla fall och då är de bara att dra igång. Var bara tvungen ta en liten kortis paus och informera er lite om vad jag gör.
Senare ikväll kommer Emma och Lälle hit, dom ska sova över här och sen ska dom nog till stan i morgon antar jag. Gud vad skönt imorgon är de freeedag och de får jag åka hem till älskade Torsby och träffa Johan, Linette och familjen. Ska bli super skönt!
Här kommer lite gammla godingar som jag hittade på Julias dator :)'


Kortis!

Idag får ni ett kortis inlägg för jag måste verkligen plugga.
Dagen har sett ut som så att jag har haft svenska, engelska och hälsopedagogik. Provet känndes riktigt bra faktiskt men man vet ju inte hur det kan sluta så att säga. Sen blev Emelie med hem och vi åt lite, myste och prata en massa. Tack snutt för trevligt besök! Vi tog oss en sväng till mcdonals och käka lite mer. Vi fick fan vänta på våran paj i 20 min och de skulle ta 6 :O Blev skit förbannad! Men men så ärre, så vi kom väl lite för sent till öppet hus. Vi samlade oss ( lugnade ner oss) och sen drog vi igång. Kom jätte mycket folk och kolla, de var super trevligt!
Sen blev de hemfärd och hoppa in i duschen direkt så sitter jag här. Ska plugga nu i nån timme med Julia så blir de väl sängen sen. Har sovmorgon i morgon trotts allt. Tack gode gud!
Ha en bra kväll, puss :*

Skolarbete

Det blev ingen tacos för köttfärsen var äcklig! Vart jag ledsen, men fick snitschel ( stavas?) och ris, gott de med!
Nu sitter jag här med plugg och tänkt om jag kanske skriver lite om de här på bloggen kanske jag lär in de. Så om nu inte vill veta om globala hälsan i världen så behöver ni inte läsa längre än till HIT. Men ni som nu forsatte att läsa ska få höra lite.

Visste ni att det dör 2 personer i minuten i malaria, 2 personer alltså? de dör alltså 120 personer i den sjukdomen per timme, visst är de hemskt? Och som flesta är gravida och små barn. Sen finns det fler globala sjukdomar och en av dom är Hiv/aids, det är svårt i u-ländern att få pengarna att räcka till, det är en dyr sjukdom. Det är just nu 36 miljoner som är smittade i detta och 23 miljoner av dom lever i södra Afrika och allra värst drabbad är Sahara. För att undvika smittspridningen krävs informations- och utbildningsarbete. Det är mycket svårt att lära ut i u-länder eftersom ungefär hälften av alla vuxna är analfabet ( kan ej läsa eller skriva ). Andra saker som är orsaken till sjukdommar och dödsfall är närings- och energibrist, detta sker pågrund av att det inte finns nog med mat, brist på rent vatten, bostads kvaliteten är dålig, tillgång till sanitära anläggningar finns inte på samma sätt ( toaletter, avlopp m.m).
Mat tillgångarna i i-länder är oftast väldigt bra och folk får i sig mer kalorier per dag än vad dom egentligen behöver. Men i u-länder är behovet av mat 20-30% mer än tillgångarna.
Barnadödligheten på barn under 5 års åldern i u-länder är 100 per 1000 födda. Detta pågrund av att det inte finns samma vård och renlighet, inte samma rådgivining som i i-länder.
Medans barna dödligheten i i-länder är 4-8 barn per 1000 födda. Detta är hemskt.
Och inte tala på skillnaden på medellivslängden. I u-länderna är 50 år  medellivslängden medans i i-länderna är den 75 år och uppåt.
En annan orsak till att folk dör runt om i världen är naturkatastrofer, varje är drabbas ca 200 miljoner människor. 


Nu vet ni lite vad de jag läser handlar om, de är intressant med väldigt svårt att förstå sig på. Jag har väl ca 6 sidor kvar att lära mig nu och de kommer jag nog klara :)

Musik

Här kommer lite musik i väntan på nästa inlägg!


Pink - Crystal Ball





Pink - Glitter In The Air





Aly & AJ - Like Whoa




Miley Cyrus - 7 Things

Home!

Japp nu sitter jag här hemma i lägenheten framför fatorn fast jag borde plugga. Men jag ska snart, ska bara vila hjärnan lite, fast de gör man ju inte när man sitter vid datorn men aja. Dagen idag gick faktiskt ganska fort trotts 4 långa lektioner. Snart läst ut svenska boken som ska redovisas den 8/12, blir nog inte så svårt. Engelska redovisningen gick faktiskt ganska bra, fast vi ska inte prata om min gramatik. Jag hatar sånt, de är så himla svårt. Men Elisabeth var lite nöjd med mig i alla fall. Hade lunch och ja vad ska vi säga om skolans mat, jo jag vet! USCH!
Det är inte alls gott, jo visst salladen går an och kanske en maträtt i veckan. Och jag ska säga er att jag är inte kräsen när det gäller mat men skolans är faktiskt vidrig. Hade glömt bort hur äcklig den var egentligen....
Som vanlig efter vi ätit sätte vi oss i cafeterian och tillbringade resten av lunchen genom att titta på folk ( killa ), säga han är snygg, men gud såg du rumpan, hon är så hiiiimla fin, kolla skorna :O snygga!, jag måste verkligen gå och kissa m.m. Ungefär så ser de ut och låter. Men jag tror de är så de ska låta när man går första året på gymnasiet. Man är faktiskt inte så stor då ändå, inte alls så stor som man tror. Men jag gillar det väldigt mycket. Trivs verkligen med min klass, linjen och själv skolan. Vissa lärare kanske kunde vara lite annorlunda men annars är de super!
I morgon är det öppet hus om ni vill komma och se, jag ska stå i studion och sminka! 18:00, Nobel skolan. Kom dit!
Aja i alla fall, efter lunchen hade vi matte och de flyter på lätt nu, fast har väl aldrig tyckt att de är svårt kanske. Jag vet faktiskt inte riktigt. Sist men inte minst bild och form. Målade kroppar och kläder. Ganska kul faktiskt när man kan testa massa kläder m.m på olika kroppsbyggnader.
Efter skolan tog jag en promenad till Pekås och handlade lite mat. Ikväll blir det tacos och sen till läxläsningen blir de massa olika frukter!
Mango, pansionsfrukt, mandarin och äpple!
Så himmla smarrigt. Men nu ska jag kanske komma iväg och plugga lite ja. Vi hörs lite senare i kväll! Puss :*



Jag trivs med mina mörka slingor till det ljusa, jag gillar det verkligen!

Skola!

Sitter i skolan och har svenska just nu, har gjort klart artikeln så ska väl sätta mig och läsa snart hade jag tänkt.
Idag har jag inte tänkt att speciellt mycket, handla, laga mat och plugga. Låter väl inte så super kul och de är de väl inte heller men sånt måste också göras ibland...
Ska redovisa min enegelska bok snart, önska mig lycka till!!

Jag gillar!

Ja jag gillar att lära andras bloggar, speciellt att läsa om folk i Torsby. Om ni läsare har en blogg så skicka gärna en länk så jag får läsa om era liv!



Jag har många favoriter och jag vill att ni ska få veta några av dom eller si så där någon i veckan.
Jag tänkte börja med att presentera en toppen blogg och en super söt tjej som verkligen skriver allt mellan hhimmel och jord! Hon har många härliga funderingar och har ett händelserikt liv som hon bloggar bra om!

TILDA

Måndag

Ja då var de bara 4 veckor kvar tills de är jullov och jag ska va hemma i Torsby en massa.  Det gillar vi mycket.
Idag var en bra dag förutom vädret så klart. Började dagen med att lyssa på rektorn i aulan, han pratade om våran framtid och att vi måste lägga ner oss i studier. Så klart får man ångest för att man pluggar så dåligt då, men så är de. Jag hade YÄ och då lärde vi oss om ögonformer och hur man ska lägga öggonskuggan för att lyfta upp, förstora eller förminska. Ett riktigt roligt moment tycker jag. Hade matte och de gick ganska fort, sen ännu mer YÄ och de är aldrig fel.
Beställde två nya ögonskuggor från Collistar idag också, skönt med lite nytt faktiskt. En jätte fin silver/grå och en ljus rosa.
Efter skolan åkte jag hem och så började jag plugga. När Julia kom hem så blev de mat, soppa. Man kan ju inte ha gorme middag varje dag heller, hehe!
Men nu sitter jag här och pluggar ännu mer, ska redovisa engelskan i morgon. Tror nog de kommer gå, sen blir det att plugga hälsopedagogik, hantverkskunskap och svenska. Måste verkligen intala mig själv att jag klarar det, men de gör jag nog. Heja heja Ida!


Dagens skolklädsel :
Tights - hm
Kofta - Gina
svart tröja ( under ) - hm
Halsduk - mormor har stickat!



Dagens efterskolan klädsel:
tights - hm
T-shirt - Lasses hälsokost ( uppvärmnings tröja i fotbollen )
Strumpor - Mârten
Tofflor - Ikea



Jag gillar mest av allt hemma klädseln, den är mysig, skön, bekväm, trivsam ja allt sånt :)

Hemma i lägenheten!

Tillbringade min eftermiddag med Johan och kolla på Wallander - Cellisten, den var riktigt bra och de rekomenderar jag!


Sen åkte jag med tåget halv 7 om kom till lägenheten här i karlstad runt kvart i 9. De är ingen hitt att byta tåg och att va tvungen vänta på bussen. Men de är väl se när man blivit stor men inte riktigt nog stor för att köra bil. Men jag klarar mig ju faktiskt på egen hand så sett, det är ett stort framsteg jag gjort under de senaste halvåret.
Ska göra mig gröt nu och sen skriva lite glosor i engelskan.
Mig hör ni mer av i morgon, så sov skönt alla värdefulla och underbara människor!

Gör något kul!

Jag har en fråga till er mina läsare!
Vad gör ni en tråkig dag när det regnar?


Tips vad jag gör!

Jag brukar laga mat eller baka, eftersom det är något jag tycker är kul. Att göra något gott som man sedan kan äta är ju trotts allt aldrig fel?

Man kan möblera om någon stanns där man känner att de behövs!

Läsa en bok är ju alltid skönt.

Ta hem vänner eller pojkvännen/ flickvännen, sätt på en film och mys riktigt mycket!

Fönstershopa, det är ju både roligt och så är de billigt.

Men vad ni än gör så deppa inte ihop även fast vädret gör de!

 


Musik!

Här har ni lite mysig musik att lyssna på så här i regnvädret!




Lyssna och njut!

Söndag

Gårdagen igår var riktigt bra men lite stressig kanske. Kom hem och var barnvakt som sagt, fick ta ner min lilla syster från ett träd eftersom hon fastnat. Sen fixade jag mat med mamma och så bar det av till hallen. Kollade på damernas match med Hanna. Kunde inte se riktigt hela men dom spelade bra tycker ja! Bytte om i bilen och sen in i stallet till Linette som va nästan klar med allt. Jag hjälpte henne lite med de sista och sen gick vi ut och red på Kupol sötnosen. Vi va nog där i 1 timme minst i alla fall. Sen hem till henne duscha, fixa oss och så bar de iväg till fensbol. Va inte så mycket folk när vi kom men blev fler. Va riktigt mysigt. Hem färden kanske inte blev lika lyckad men de är sånt som händer.. Vaknade idag och var lite seg faktiskt. Kom försent till träning men jag hade då hunnit äta en god frukost i stället för att skippa de. Så en glad Ida kom till träningen och körde gärnet med ungarna! Jag och Julia har nästan kommit på hela julprogramet som dom ska ha nu, det kommer bli riktigt sött. Så de 2/12 ska ni vara i stjernehallen och kolla på våra sötisar!
Kom hem för 20 min sen och ska väl packa och byta om snart. Sen fika lite och så kanske se på innebandy vid 4. Får väl se vad de blir, ska i alla fall med tåget halv 7 till Karlstad. Där ska jag handla lite mat och vänta på bussen, sen packa upp äta och sist men inte minst SOVA! Sen väntar ännu en lockande dag i skolan med yrkesämne!
Kvällarna den här veckan kommer gå till att plugga, måste läsa och träna en massa prov! Önska mig lycka till.

Sen måste jag ju säga grattis till Marcus som faktiskt fyller år idag, han blir 15 :) Grattis!
 

Lördag morgon!

Godmorgon alla sjusovare!
Idag vaknade jag upp bredvid sötnosen, underbart! Vi tog oss upp, åt frukost och fixade oss i lungn och ro. Eller jag fixade mig :$ Sen åkte vi till Torsby eftersom vi sov i Karlstad.. Så nu sitter jag här hemma i kära Torsby och är barnvakt till lillasyster och hennes kompis. Inte speciellt jobbigt eftersom dom sysselsätter sig ganska bra själva faktiskt. Igår på stan köpte jag mig en ny t-shirt från gina. Har ingen bild tyvär, men de kommer nog någon dag.
Idag har jag tänkt mig att se på lite handboll, rida, va med Linette, kanske dra på fest ikväll, men mest av allt va med Linette!!
Kommer nog lite mer från mig sen, puss :*

Jag är tillbaka! :D

Hejhopphallå underbara älskade sötnosar!
Nu är jag tillbaka med nya krafter och mål, jag har saknat er och är stolt över att ha några fasta läsare som har hållt kvar även fast inte jag har.. Jag ursäktar mig starkt för mitt uppehåll, men hoppas ni godtar min ursäkt.
Under tiden har jag färgat och klippt håret.

Blev ljusa slingor uppe på och mörka under. Riktigt nöjd faktiskt, tack Mia!


Jag här även gjort 3 nya bloggdesigner och vill jätte gärna göra fler. Jag har så mycket nya idéer nu så oj oj oj!

Mer inlägg kommer i morgon, tro mig jag är tillbaka med nya bilder, händelser, videor, låtar m.m. :)
Puss:*

Jag lägger ner...

Förlåt men det funkar inte.. Jag skriver nästan aldrig nu för tiden, så jag lägger ner bloggen för ett tag....
Den kommer säkert komma tillbaka om någon månad, just nu finns inte tiden..
Men jag gör gärna blogg designer ändå, så hör av er. Finns självklart på mobilen alltid, så somsagt hör av er!

RSS 2.0